ČISTEJŠA PRIHODNOST? V NAŠIH ROKAH JE.

2019-10-21 ČISTEJŠA PRIHODNOST? V NAŠIH ROKAH JE.

Izjemno veseli smo, da se tudi naši partnerji močno trudijo graditi čistejši svet. V tokratnem blogu z vami delimo zgodbo našega dobavitelja, s katerim sodelujemo že več kot 20 let. To je italijansko podjetje TTS. Verjetno uporabljate v vašem objektu katerega od njihovih produktov. Naj vam predstavimo zgodbo, ki se skriva v ozadju kvalitete.

TTS vozicki

Zelena inovacija

TTS je prvo italijansko podjetje, ki je razvilo sistematični pristop CFP.

Sistematični pristop CFP je certificiran sistem, ki temelji na metodologiji LCA (ocene življenjskega cikla) ​​z namenom, da TTS postane popolnoma neodvisen pri izračunu ogljičnega odtisa svojih izdelkov.

CFP sistematični pristop torej služi zagotavljanju kontinuitete in vrednosti okoljevarstvenim politikam.

Kaj je ogljični odtis?

Najpomembnejši toplogredni plin, ki ga ustvarjajo človeške dejavnosti, je ogljikov dioksid (CO2). Praktično vse človeške dejavnosti povzročajo izpuste CO2, posledica teh pa so podnebne spremembe. Z uporabo električne energije, proizvedene v termoelektrarnah na fosilna goriva, s sežiganjem plina ali kurilnega olja za ogrevanje, z vožnjo v avtomobilih z bencinskimi ali dizelskimi motorji je vsakdo med nami odgovoren za izpust emisije CO2. Nadalje je vsak izdelek ali storitev posreden vzrok izpustov CO2, saj je energija potrebna tako za njihovo proizvodnjo kot za transport, uporabo in odlaganje oziroma uničenje.

ekologija

Kaj je produktov ogljični odtis?

Produktov ogljični odtis (PCF) je izračun toplogrednih plinov (GHG), ki se izločijo od pridobivanja surovin, skozi proizvodnjo do uporabe in kasneje tudi recikliranja samega produkta. Produktov ogljični odtis je izračunan na podlagi ocene življenjskega cikla (LCA).

Merjenje in analiziranje ogljičnih odtisov povezanih s produkti lahko podjetjem pomaga prepoznati količino toplogrednih plinov, ki jih povzroča njihova vrednostna veriga in s to informacijo razviti strateški plan o upravljanju z ogljikovimi izpusti.

Zakaj meriti ogljični odtis produktov?

Merjenje in analiza emisij toplogrednih plinov je TTS-u omogočila oceno učinkovitosti naše dobavne verige in proizvodnje, upravljanje njenih emisij in zato so se odločili za začetek programov kompenzacije. Sistemski pristop pomaga tudi pri razvoju novih izdelkov, ki optimizirajo prihodnje emisije.

Končno lahko razpolaganje s podatki omogoča uporabnikom, da se odločijo zavestno.

Pristop ocenjevanja življenjskega cikla

Vsak predmet, produkt, vsaka aktivnost in proces je posledica pridobivanja in uporabe surovin, energije, transporta,… in s tem proizvajanja CO2 izpustov. Inovativni pristop ocenjevanja življenjskega cikla vsebuje analiziranje vseh faz teh procesov kot celoto, ki vpliva na okolje.

V TTS-u merijo ogljični odtis od izdelave proizvoda do recikliranja izdelka in ponovne uporabe. Z razvojem sistema za merjenje ogljičnega odtisa produktov so se lahko lotili tudi zmanjševanja le-tega. Ogromno so naredili z uporabo reciklirane plastike. S spodnjim korakom pa so poskrbeli še za nekaj več.

zivljenjski_cikel

Natura7

Donacija TTS projektu NATURA7 bo z novo nasaditvijo dreves v gozdu absorbirala 500 ton CO2 na leto, kar je enako letni emisiji 250 avtomobilov ali vsem Magic vozičkom, prodanim v enem letu. Voziček Magic je tako prvi voziček na svetu z ničelnimi emisijami.

vozicek_magic

TTS-ova inovativnost pri produktih na področju ekologije

1. Simbol za eko-trajnostne produkte

TTS se že od nekdaj zavzema za ekološko trajnost svoje proizvodnje in varovanje naravnih virov, sledijo tudi mnogim merilom za okoljsko trajnost:

PSV (Plastic Second Life) produkti: izdelani iz surovin, pridobljenih iz reciklirane plastike in certificiranih s strani IPPR, Inštituta za promocijo reciklirane plastike. Izdelke iz reciklirane plastike lahko prepoznate po spodnjem znaku.

2. ISO 14067 standard IN CFP SISTEMATIČNI PRISTOP

Voziček Magic Line ML120B0A0000 je bil prvi mednarodni izdelek, ki je pridobil certifikat CFP SA!

ekoloski_vozicek

3. MAGIC - neskončne rešitve

Linija MAGIC je linija plastičnih vozičkov, ki so unikatno ergonomični, modularni, z veliko kapaciteto in z mehkim linearnim dizajnom.

Glavne značilnosti:

-          neskončne rešitve

-          higienični

-          v celoti proizvedeni iz  plastike

-          modularni

-          Varni in lahki

Vsi vozički linije MAGIC nosijo certifikat PSV (Plastic Second Life), kar pomeni, da je vsaj 30 % vozička narejenega iz reciklirane plastike.

Linija MAGIC je zelena tudi po koncu uporabe, saj jo je možno v celoti reciklirati.

Vedra imajo več kot 50 % delež reciklirane plastike.

3. DOSELY- Dozirajte pravo stvar

DOSELY je namakalna postaja, ki omogoča namakanje krpe v raztopini vode in čistila.

Glavne značilnosti:

-          Popolnoma avtomatizirana.

-          Enostavna za uporabo in vzdrževanje.

-          Popolni nadzor nad aktivno raztopino.

-          Varna, saj je opremljena z varnostnim ključem.

-          Modularna in vsestranska.

-          Univerzalna za vozičke linije MAGIC in TTS Systems (Velcro, Wet Desinfection, Trilogy).

TTS_sistemi

3. Mikrofibre  - Visoka učinkovitost in prihranek čistil

Mikrofibre zaradi visoke absorpcijske moči zagotavljajo veliko talno pokritost. Hkrati pa fizikalno-mehanično delovanje njenih vlaknastih snovi ujame molekule umazanije in s tem zmanjša količino potrebne vode in kemikalij.

Za mikrovlakna je značilna povečana odpornost in daljša življenjska doba izdelka v primerjavi s tradicionalnimi tkaninami, zato so odlična dolgoročna naložba.

TTS ponuja široko paleto mikrovlaken, ki so zelo učinkovita in imajo majhen vpliv na okolje.

To je samo del ekoloških usmeritev, ki so se nam zdele najbolj zanimive. Veseli smo, da lahko sodelujemo s partnerji, s katerimi si delimo okoljsko vizijo. Članek pa zaključujemo z besedami TTS-a.

»Čistejša prihodnost? V naših rokah je.«

Oddajte svoj komentar