Latex rokavice

Rokavice so lahko izdelane iz različnih materialov. Najpogosteje uporabljene surovine za izdelavo rokavic so lateks naravnega kavčuka (splošno imenovan lateks), nitrilna butadienska guma (ali preprosto nitril) in polivinilklorid (običajno imenovane rokavice iz vinila ali PVC). Vendar pa ni vsak material primeren za vsako uporabo. Vsak material za rokavice ima različne kemične lastnosti in je zato primeren samo za predvideno uporabo.

Latex rokavice so narejene iz naravnega lateksa kavčuka, ki ga pridobivajo iz kavčukovca. Lateks nudi dobro odpornost proti številnim kislinam in alkalijam. Zaradi odličnega raztega in nizkega modula so rokavice iz lateksa zelo udobne za nošenje. Ponujajo najboljše prileganje in občutek. Pomanjkljivost naravnega lateksa je, da lahko njegove beljakovine povzročijo ali sprožijo alergije na lateks. Kirurške in pregledne rokavice so pogosto rokavice iz lateksa.

Filter
Razvrsti
Prikazov na stran na stran
S prijavo na e-novice do
10% popusta na prvi nakup.
Bodite prvi obveščeni o naših akcijskih ponudbah, novicah in novostih na trgu. **S prijavo na e-novice podajate soglasje, da se strinjate s pogoji poslovanja, ter da vam lahko družba Makom na vaš posredovani elektronski naslov pošilja različna promocijska sporočila v skladu s politiko zasebnosti podjetja.