Blog

DELAJTE PAMETNO, NE TRDO

četrtek, 09 februar 2023
Številni izumi so nam občutno olajšali življenje. Zahvaljujoč akumulatorskemu vijačniku lahko naše pohištvo privijemo skupaj v nekaj minutah. S puhalnikom listja brez fizičnega napora pometemo jesensko listje s pločnika. In zahvaljujoč kosilnici lahko kadar koli uživamo v popolno pokošeni trati. Vsi ti izumi so nam omogočili, da svoje delo opravljamo učinkovito in zdravju prijazno.
Samo Karat

Enako velja za Xetto®. Ustvarjen kot transportni voziček ter dvižna in mobilna delovna miza, vse v enem, je bil narejen za vsako področje uporabe. Za prevoz in nakladanje ter razkladanje težkega in občutljivega blaga do teže 250 kg. Ne glede na to, ali želite premakniti, dvigniti, naložiti ali razložiti blago: Xetto® je vaš transportni pripomoček za sodoben delovni svet.

Bolečine v hrbtu?

V mnogih poklicih je izjemen fizični stres del vsakdana: serviser, ki mora nositi svoje težko orodje do pokvarjenega stroja, tehnik za prireditve, ki dvigne 30 kg težak glasbeni sistem na koncertni oder, ali avtomehanik, ki opravi nešteto menjav gum jeseni in spomladi. Seznam je dolg. Čeprav so orodja in tehnologije v zadnjih 20. letih naredili kvantni preskok, se nekatere stvari ne spremenijo. Vedno je nekje potrebna pomoč, da blago razložimo in pripeljemo na želeno lokacijo. In glede na velikost in težo blaga je ta zadnji korak lahko precej težaven.

Fizični stres je eno najpogostejših zdravstvenih tveganj na delovnem mestu. Odsoten zaposleni pa stane podjetje najmanj 1.221 EUR na leto.*

Zmanjšajte nabor delovnih pripomočkov

Logistični trg ponuja široko paleto tovornjakov, dvižnih orodij in opreme, kot so hidravlična dvigala, prtljažna vrata za gospodarska vozila, viličarje ali ročne viličarje. Vsi imajo svoje idealno področje uporabe, vendar so zelo dragi, če se redko uporabljajo. Pogosto se zgodi, da enega ali drugega pripomočka med nakladanjem ali razkladanjem ni na voljo. V teh primerih delo pogosto poteka ročno, v dvoje in z veliko truda.

Prihranite pri času

Zaradi svoje praktične vsestranskosti in enostavnega rokovanja Xetto® omogoča samostojno izvajanje logističnih procesov samo eni osebi. S številnimi funkcijami, ki jih združuje Xetto®, ne prihranite le prostora, temveč tudi čas. Blago lahko naložite ali razložite v samo 15-20 sekundah in opravite do 20 procesov nakladanja z enim polnjenjem baterije.

Xetto vam tako omogoča finančne prihranke, povečuje dodano vrednost zaposlenih, rešuje težave z bolečinami v hrbtu in posledično zmanjšuje bolniško odsotnost zaposlenih. Preizkusite ta čudež logistike in naročite testiranje samodvižnega vozička Xetto.

Naročite testiranje

Več o vozičku si preberite tukaj.

*Znesek smo dobili tako, da smo upoštevali povprečno odsotnost zaposlenih z dela (16,5 dni) in minimalno bruto plačo v Sloveniji.

Napiši komentar
Vas zanima več o tej temi?
Kontaktirajte nas in si rezervirajte termin sestanka...
*
*
*
S prijavo na e-novice do
10% popusta na prvi nakup.
Bodite prvi obveščeni o naših akcijskih ponudbah, novicah in novostih na trgu. **S prijavo na e-novice podajate soglasje, da se strinjate s pogoji poslovanja, ter da vam lahko družba Makom na vaš posredovani elektronski naslov pošilja različna promocijska sporočila v skladu s politiko zasebnosti podjetja.