Blog

5 STVARI, KI JIH MORATE VEDETI PRI IZBIRI POMETAČA

torek, 15 november 2022
Kako izbrati pometač? Pred nakupom pometalnega stroja priporočamo, da uporabite orodje, ki vam omogoča filtriranje, glede na vaše zahteve in tako najhitreje najdete pravi pometač za vaš objekt. Nato se lahko poglobite v 5 stvari, ki jih morate vedeti, ko se odločate za nakup pometača.
Samo Karat

Pometac_Slalom

1. Čistilna širina krtač

Bodite pozorni na to, kako so predstavljeni podatki širine krtač. Včasih sta širini krtače dodani sredinska in stranska krtača. Ti podatki so zlahka zaznavni in primerljivi s podatki, ki jih izda proizvajalec. To lahko vpliva na nabavno ceno in delovni čas.

2. Urna kapaciteta čiščenja pri mq

Številka v ceniku je običajno teoretična, izračunana iz širine čiščenja sredinske in stranske krtače, pomnožene s hitrostjo pometanja, ki jo je navedel proizvajalec. Pri kalkulaciji ne upoštevajte največje hitrosti stroja.

 3. Dejanska kapaciteta zabojnika za odpadke

Velikokrat se upošteva zmogljivost posode vključno s prostornino, ki jo zasedejo filtri za prah. Tudi to je fiktivno dejstvo, ki močno spremeni primerjave, na podlagi katerih se odločate, kateri stroj za pometanje najbolj ustreza vašim potrebam.

Zabojnik_pometaca

Zabojnik RCM pometača ATOM je med največjimi v svojem segmentu.

 4. Pravilno ocenite površino filtra

Filter za prah je eden najpomembnejših organov (elementov) za nemoteno delovanje stroja za pometanje, zato skrbno preglejte kapaciteto površine filtra in kakovost filtrirnega materiala, bodisi v tkanini ali na papirju.

Če ima stroj filter iz papirja, upoštevajte količino gub in razdaljo med njimi. Papirni filter se lahko zamaši prej, če je narejen iz velike količine gub, kot tisti z manj gubami. Filter z manj gubami se čisti bolje in ima večjo avtonomijo filtriranja.

5. Volanski stroji z upravljavcem

Preverite vrsto tehnične prilagoditve. Primerjajte način vožnje, varnost, udobje in enostavnost uporabe.

 

S sprednjim volanom: upravljavec na sprednji strani stroja

 Upravljavec_pometac_spredaj

Vsi čistilni stroji RCM postavljajo operaterja spredaj. To pomeni:

  • Več vidljivosti
  • Več varnosti
  • Večja tovorna zmogljivost
  • Več filtrirnih površin

 

Z volanom zadaj: upravljavec na zadnji strani stroja

 Upravljavec_pometac_zadaj

Povzeto po rcm.it.

Niste prepričani, kateri pometač je primeren za vaš objekt?

Uporabite orodje, ki vam omogoča filtriranje, glede na vaše zahteve in tako najhitreje najdete pravi pometač za vaš objekt.

Napiši komentar
Vas zanima več o tej temi?
Kontaktirajte nas in si rezervirajte termin sestanka...
*
*
*
S prijavo na e-novice do
10% popusta na prvi nakup.
Bodite prvi obveščeni o naših akcijskih ponudbah, novicah in novostih na trgu. **S prijavo na e-novice podajate soglasje, da se strinjate s pogoji poslovanja, ter da vam lahko družba Makom na vaš posredovani elektronski naslov pošilja različna promocijska sporočila v skladu s politiko zasebnosti podjetja.