Makom pridobil polni certifikat Družini prijazno podjetje

Velenje, 9. december 2016

V projekt Družini prijazno podjetje smo v podjetju Makom trgovina d.o.o. vključeni že četrto leto. Doslej smo imeli pridobljen osnovni certifikat, letos smo ga z implementacijo dodatnih dejavnosti nadgradili v polni certifikat. Z osnovnim certifikatom smo zastavljene ukrepe uspešno vpeljali v svoje poslovanje in dosegli cilje, zato je bila možna nadgradnja na višjo raven.

Certifikat prinaša v Makom večje zavedanje o tem, da je usklajevanje poklicnega in družinskega življenja zelo pomembno, saj smo tako zaposleni lahko zadovoljni v službi in v zasebnem življenju in zato bomo v prihodnje temu področju posvečali še več pozornosti.

Za doseganje polnega certifikata Družini prijazno podjetje smo v Makomu uvedli ukrepe, s katerimi smo se osredotočili na vse zaposlene, ne le na tiste z družinami. Tako se je enajstim starim ukrepom pridružilo še 6 novih. Za to priložnost smo izdali tudi Interni akt v katerem so zapisani vsi ukrepi projekta Družini prijazno podjetje. Z aktom želimo vse ukrepe podrobneje predstaviti in približati vsem zaposlenim. 

V petek, 9. decembra 2016, je v Kreativnem centru Poligon v Ljubljani Makom prvi v regiji Saša prejel polni certifikat Družini prijazno podjetje. Prevzel ga je direktor podjetja Tomaž Sijarto, ki je ob tem povedal: "S tem projektom se zavedamo, da podjetju ni vseeno za počutje zaposlenih na delu. Njihovo zadovoljstvo se je povečalo, s tem pa tudi pripadnost podjetju. Lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja prinese delo brez dodatnih skrbi in stresa, ki poveča motivacijo in produktivnost.".

Tomaž Sijarto, direktor in Mojca Pesjak, vodja projekta DPP

Vodstvo podjetja Makom se zaveda svoje družbene odgovornosti in vpliva ter informacij, ki jih s poslovanjem sporočajo svojim zaposlenim ter ostalim deležnikom. Zavedajo se, da za našo uspešnostjo stojijo zaposleni, ki so ključni v določenem delovnem procesu. Naše zadovoljstvo in pripadnost sta bistvenega pomena za uspešen razvoj in rast podjetja. Učinki družbeno odgovornega upravljanja s človeškimi viri niso le kratkoročni in trenutni, temveč prinašajo dolgoročne, pozitivne rezultate.

Izjave zaposlenih:

"V naše podjetje je projekt DPP prinesel lepe, prijetne spremembe. Z možnostjo izbire ure prihoda in odhoda na delovno mesto lažje usklajujem svoj urnik. Moji otroci so zelo veseli daril, ki jih prinese Božiček. Zelo smo uživali tudi na prvem dnevu odprtih vrat. Upam, da bo postal tradicionalen."

"Vsako jutro grem mimo stene na kateri so risbice, ki so jih narisali naši otroci. Te risbice narišejo, kadar pridejo v podjetje v sklopu enega od ukrepov. Nato pa jih tudi sami prilepijo na steno. Otroci so tako bolj povezani z našim podjetjem, meni pa se ob pogledu na risbice vedno nariše nasmeh na obrazu."

"Ukrepe, ki smo jih implementirali, so predlagali zaposleni v podjetju. Zaposlenim so še posebej pri srcu gibljivi delovni čas, časovni konto in druženje med zaposlenimi. Otroci pa se najbolj navdušujejo nad dnevom odprtih vrat, možnostjo obiska staršev na delovnem mestu in Božičkom, ki bo otroke obiskal ravno naslednji teden." je povedala vodja projekta Mojca Pesjak.

Foto: Janez Platiše

S prijavo na e-novice do
10% popusta na prvi nakup.
Bodite prvi obveščeni o naših akcijskih ponudbah, novicah in novostih na trgu. **S prijavo na e-novice podajate soglasje, da se strinjate s pogoji poslovanja, ter da vam lahko družba Makom na vaš posredovani elektronski naslov pošilja različna promocijska sporočila v skladu s politiko zasebnosti podjetja.