Pisarne in ostali objekti

Pisarne in ostali objekti

Čistoča igra ključno vlogo pri ohranjanju zdravja zaposlenih in njihovi produktivnosti. Čista pisarna ustvarja tudi privlačno okolje za zaposlene in obiskovalce ter oblikuje podobo blagovne znamke vašega podjetja. Pri vzdrževanju higiene poslovnih prostorov se morate zato osredotočiti na spodnje pristope za ohranjanje čistih prostorov.

Higiena rok

Večina bolezni se širi zaradi slabe higiene rok. Ali ste vedeli, da primerna higiena rok zmanjšuje pogostost obolevanja in posledično odsotnosti z dela? Bolezni povzročajo visoke stroške zaradi odsotnosti z dela na letni ravni. Primerna higiena rok z razkužili in rednim umivanjem rok zmanjšuje možnost okužb do 70 %. Majhen vložek v izvajanje higienskih ukrepov se večkratno povrne.

Poskrbite, da boste imeli v sanitarijah vedno polne milnike s penili ali mili za roke ter podajalnike s papirnatimi brisačami. Izogibajte se sušilnikom rok, saj ti niso učinkoviti pri preprečevanju širjenja virusov. Pri vhodu in na hodnike namestite senzorske dozatorje razkužil.

Redno čiščenje kritičnih točk

Prvi korak uspešnega razkuževanja je čiščenje. To poteka skladno z načrtom čiščenja, ki ga za vas lahko pripravimo v Makomu. Poseben poudarek pri čiščenju je na kritičnih točkah, ki se jih zaposleni in obiskovalci objekta pogosto dotikajo. Prostor je med čiščenjem potrebno zračiti, tako, da odprete okna.  S čiščenjem odstranimo umazanijo in pripravimo površino za razkuževanje. Če površine najprej ne očistimo, lahko mikrobi ostanejo pod umazanijo ali prašnimi delci in se tako zmanjša učinkovitost razkužila.

V pisarni so tako številne površine oziroma kritične točke, ki jim morate nameniti dodatno pozornost. Zaposleni se nenehno dotikajo svojih miz, se pogovarjajo po telefonu, uporabljajo tipkovnico in miško ter uporabljajo kljuke na vratih. S pogostim dotikanjem objektov je tudi verjetnost za razpršitev mikrobov po površinah večja. Zato je še posebej pomembno redno čiščenje in razkuževanje teh točk skladno z načrtom čiščenja.

Čiščenje tal

Umazanost tal lahko zmanjšate s predpražniki. Zunanji predpražniki bodo odstranili umazanijo in večje koščke s podplatov. Notranji predpražniki pa bodo podplate čevljev posušili in preprečili mokra tla. Tla se lahko čistijo ročno ali strojno. Strojno čiščenje tal je vsekakor hitrejše in učinkovitejše. Čiščenje tal si lahko olajšate tudi s stroji z doziranjem, ki omogočajo dodaten prihranek pri čistilih in vodi. Preproge je potrebno redno sesati, občasno pa tudi ekstrakcijsko očistiti.

Svežina sanitarij

Stanje stranišč na delovnih mestih je za zaposlene pokazatelj, ali so v podjetju cenjeni. Prav tako lahko umazano stranišče negativno vpliva na mnenje obiskovalcev v podjetju. Zato je ekstremnega pomena, da do stranišča ves čas čista in prijetnega vonja. Za prijetnejši občutek v sanitarijah lahko namestite tudi osvežilce zraka.

Znižajte stroške

Odgovorne osebe za naročanje čistil se trudijo zmanjšati stroške tako, da naročajo čim cenejša čistila. Vendar cenovno ugodna čistila ne pomenijo nujno dolgoročnih prihrankov. Čistila, ki so na liter morda res cenejša, lahko delujejo slabše, saj niso koncentrirana.  Poraba sredstva je posledično višja (tudi do 40 %) v primerjavi s kvalitetnimi čistili. Z nakupom podajalnikov, čistilnih pripomočkov in čistilnih strojev, ki imajo daljšo življenjsko dobo, občutno pripomoremo k dolgoročnemu znižanju stroškov.

Zelena miselnost

Ekološka usmerjenost je naše glavno vodilo. Izdelki vseh kategorij so okolju in človeku prijazni, z ustreznimi ekološkimi certifikati. Pri izbiri dobaviteljev skrbimo, da so njihovi produkti z minimalnim ali ničelnim ogljičnim odtisom, čistila pa vsebujejo čim manj škodljivih kemikalij, a so vseeno močno koncentrirana. Naši izdelki imajo nizek vpliv na okolje v njihovem celotnem življenjskem ciklu, od pridobivanja surovin do proizvodnje, uporabe in odstranjevanja izdelkov. Visoka kvaliteta izdelkov posledično omogoča dolgo življenjsko dobo, kar pomeni manjšo potrošnjo in manj odpadne embalaže. Stremimo k ekologiji na vseh nivojih izdelkov, metodah čiščenja, sistemskih rešitvah, naši miselnosti, viziji in delovanju. Podpiramo ekološka društva in družbeno odgovorne projekte. Zato smo tudi ponosni nosilec certifikata Družbeno odgovorno podjetje in partner projekta MiniCity, kjer izobražujemo mlajše rodove o pomembnosti higiene in ekoloških izdelkov. Vse te vrednote pa z veseljem prenašamo na naše partnerje in vam pomagamo pri iskanju ekoloških rešitev na področju higiene.

Poleg naročanja vrhunskih čistilnih sredstev in pripomočkov za čistilne servise lahko v Makomu:

  • dobite vse produkte za higieno objekta na enem mestu;
  • optimizirate svojo dobavno verigo;
  • zmanjšate količino dela in povečate učinkovitost zaposlenih;
  • zmanjšate bolniške izostanke zaposlenih zaradi ergonomičnih rešitev;
  • spletno naročate (z možnostjo limita);
  • imate pregled nad mesečno in letno porabo;
  • koristite usposabljanje in izobraževanje osebja;
  • prejmete elaborat čiščenja za vaš objekt.
AV studio
e Študentski servis
Herman
Senica
Summit Avto
Vas zanima več o tej temi?
Kontaktirajte nas in si rezervirajte termin sestanka.
*
*
*
S prijavo na e-novice do
10% popusta na prvi nakup.
Bodite prvi obveščeni o naših akcijskih ponudbah, novicah in novostih na trgu. **S prijavo na e-novice podajate soglasje, da se strinjate s pogoji poslovanja, ter da vam lahko družba Makom na vaš posredovani elektronski naslov pošilja različna promocijska sporočila v skladu s politiko zasebnosti podjetja.