Blog

ALI JE ČISTILNI ROBOT PRIMEREN ZA VAS?

sreda, 01 marec 2023
Po tem, ko sem v prejšnjem blogu odgovoril na vprašanje ali je že prišel čas za čistilnega robota, bomo tokrat preverili, za koga vse je primeren čistilni robot.
Matic Sevšek

Okolja uporabe za katera je čistilni robot primeren so prostori, ki imajo neto površino za čiščenje vsaj cca 1.000 m2. To so skladišča, industrijski objekti, letališča, železniške postaje, nakupovalni centri, bolnišnice, večje pisarne, športni objekti, parkirišča in avle v hotelih.

Okolja_uporabe

Če imate kvadraturo, ki je primerna za čistilnega robota je čas za načrtovanje nakupa. Da lahko upravičimo investicijo nakupa moramo preveriti kar nekaj postavk. Kot strokovnjak za čistilne robote prejemam vrsto vprašanj s strani podjetij. Najbolj vesel sem, ko se name obrnejo podjetja, ki so ravno v fazi izgradnje novih industrijskih hal, skladišč, kjer lahko prilagodijo prostore in tako naredijo prostor prijazen za robota. V tem primeru se upoštevajo vse predpriprave za inštalacijo in dimenzijske omejitve za gibanje.

Podjetje, ki ima že utečene delovne procese in bi želelo vpeljati robotsko čiščenje v že delujočo halo mora upoštevati nekaj več načel pri inštalaciji robota. Ne glede na to, ali imate že obstoječe objekte, kar je seveda najbolj pogosto, ali ste v fazi izgradnje novih prostorov, je prilagoditev prostorov za čiščenje z robotom enostavna, ob upoštevanju zahtev, ki jih ima robot za svoje delovanje.

Če niste prepričani ali je vaš objekt primeren za vzpostavitev robotskega čiščenja nas kontaktirajte in oglasili se bomo pri vas. Pri vsakem ogledu objekta se naredi posnetek stanja in poda mnenje za inštalacijo robota. Ocenijo se tudi kritične točke, na podlagi katerih prejmete mnenje za inštalacijo robota.

Med drugimi vprašanji, ki jih prejmem na terenu se pojavlja tudi vprašanje koliko časa lahko robot čisti in koliko časa se polni? Robot lahko efektivno deluje neprestano 365 dni, če odmislimo faze polnjenja baterij in vode. Roboti ne poznajo bolniškega staleža, zato lahko delajo neprestano.

V primeru, da pripravljate plan potencialnega investiranja v tovrstno tehnologijo vam lahko zaupam, da so podjetja v Evropi, ki so že investirala v avtonomni čistilni robot in CR700 že z veseljem uporabljajo. Naj omenim zgolj nekaj referenčnih podjetij: Continental, Linde, Bosch, Stihl, Deutz…

Kaj pa donosnost investicije?

Najbolj priljubljeno merilo pri investiciji za podjetje pa je donosnost naložbe (ROI). Z izračunom donosnosti naložbe lahko hitro pridemo do tega ali in kako hitro se nam naložba povrne. Izračun donosnosti naložbe daje predvidevanje za določitev, ali bo naložba prinesla pozitiven donos. Zato vam omogoča sprejemanje finančnih odločitev, za katere je večja verjetnost, da bodo uspešne. V  primeru čistilnega robota Adlatus je donosnost robota med 1,6 do 3-eh let. Določena podjetja preferirajo tudi poslovne najeme različnih finančnih leasing hiš, z dobo investiranja 36 mesecev ali več.

Vas zanima kakšna je vaša donosnost naložbe? Kontaktirajte nas.

Izračunaj moj ROI

Trendi robotike na področju higiene hitro rastejo in dosegajo vedno večje številke. Investicijo nakupa, je potrebno narediti analitično in premišljeno s prisotnostjo strokovno usposobljenega svetovalca za čistilnega robota. Malo več dela pri začetni vzpostavitvi robota pa se vam hitro povrne, saj kmalu sploh ne boste vedeli, da imate novega sodelavca, ki delo opravlja konstantno in učinkovito. Robot prevzame delo upravljavca čistilnega stroja, zaposleni pa je premeščen, da opravlja drugo delo z večjo dodano vrednostjo.

Več o čistilnem robotu si preberite tukaj.

adlatus_cistilni_robot

Napiši komentar
Vas zanima več o tej temi?
Kontaktirajte nas in si rezervirajte termin sestanka...
*
*
*
S prijavo na e-novice do
10% popusta na prvi nakup.
Bodite prvi obveščeni o naših akcijskih ponudbah, novicah in novostih na trgu. **S prijavo na e-novice podajate soglasje, da se strinjate s pogoji poslovanja, ter da vam lahko družba Makom na vaš posredovani elektronski naslov pošilja različna promocijska sporočila v skladu s politiko zasebnosti podjetja.