Blog

PRIHODNOST ČIŠČENJA: REVOLUCIJA LOGISTIKE S ČISTILNIMI ROBOTI

ponedeljek, 10 julij 2023
Logistika se še naprej razvija, skupaj z njo pa tudi industrija čiščenja s pojavom čistilnih robotov. Ti napredni avtomatizirani stroji bodo spremenili način čiščenja in vzdrževanja logističnih objektov, izboljšali učinkovitost, produktivnost in higienske standarde. Z implementacijo robotskega sistema v vaše podjetje boste optimizirali delo, poenostavili sistem čiščenja in zmanjšali mesečne stroške.
Matic Sevšek

Izboljšana učinkovitost in produktivnost

Čistilni roboti so pripravljeni preoblikovati logistično industrijo s poenostavitvijo postopkov čiščenja in izboljšanjem splošne učinkovitosti. Roboti lahko izvajajo ponavljajoča se opravila čiščenja z natančnostjo in doslednostjo, kar zmanjša obremenitev delavcev. To omogoča logističnim podjetjem, da optimizirajo svoje poslovanje ter tako zagotovijo čisto in varno okolje za svoje zaposlene in stranke.

Izboljšani higienski standardi

Ohranjanje visokih higienskih standardov je najpomembnejše v logističnih objektih, kjer se pretovarja in prevaža veliko blaga. Čistilni roboti imajo ključno vlogo pri vzdrževanju čistega in higienskega okolja. Opremljeni z naprednimi senzorji in tehnologijami, lahko ti roboti učinkovito zaznajo in odstranijo umazanijo. Z doslednim in učinkovitim čiščenjem površin in tal zmanjšujejo tveganje navzkrižne kontaminacije, zmanjšujejo širjenje mikrobov in izboljšujejo splošne higienske standarde.

Sodelovalna interakcija človek-robot

Čeprav čistilni roboti ponujajo številne prednosti, niso namenjeni, da bi v celoti nadomestili ljudi. Namesto tega so zasnovani tako, da sodelujejo s človeškim osebjem in jih osvobodijo vsakodnevnih in ponavljajočih se opravil čiščenja. To zaposlenim omogoča, da se osredotočijo na bolj zapletene dejavnosti z večjo dodano vrednostjo. Simbiotski odnos med ljudmi in roboti v procesu čiščenja vodi do izboljšanega zadovoljstva pri delu in povečane produktivnosti.

cistilni_robot_logistika

Prihodnost čiščenja v logistiki je v rokah čistilnih robotov. Investicijo nakupa, je potrebno narediti analitično in premišljeno s prisotnostjo strokovno usposobljenega svetovalca za čistilnega robota. Malo več dela pri začetni vzpostavitvi robota pa se vam hitro povrne, saj kmalu sploh ne boste vedeli, da imate novega sodelavca, ki delo opravlja konstantno in učinkovito. Robot prevzame delo upravljavca čistilnega stroja, zaposleni pa je premeščen, da opravlja drugo delo z večjo dodano vrednostjo. Sprejemanje čistilnih robotov bo nedvomno dvignilo industrijo, saj bo zagotovilo čistejše in varnejše okolje za logistične objekte in njihove deležnike.

Najbolj primeren robot za logistiko je zagotovo Adlatus CR700, saj očisti 10.000 m2 v 24. urah. S pomočjo servisne postaje se sam napolni z energijo in vodo. Deluje 365 dni v letu. Narejen je v Nemčiji in sledi najvišjim standardom varnosti podatkov. Ne beleži personaliziranih ali okoljsko povezanih podatkov. Robot Adlatus pa je prav tako prejel že ogromno nagrad.

cistilni_robot_adlatus

Bi radi spoznali Adlatus CR700?

Rezervirajte svoj termin zdaj.

Več o robotu Adlatus tukaj.

Članek je bil prvotno obavljen v junijski številki revije Transport & Logistika.

Napiši komentar
Vas zanima več o tej temi?
Kontaktirajte nas in si rezervirajte termin sestanka...
*
*
*
S prijavo na e-novice do
10% popusta na prvi nakup.
Bodite prvi obveščeni o naših akcijskih ponudbah, novicah in novostih na trgu. **S prijavo na e-novice podajate soglasje, da se strinjate s pogoji poslovanja, ter da vam lahko družba Makom na vaš posredovani elektronski naslov pošilja različna promocijska sporočila v skladu s politiko zasebnosti podjetja.