ČEZ PLANKE

Za menoj je prvih šest mesecev dela na področju nabave, prvih šest mesecev na področju profesionalnega čiščenja in prvih šest mesecev v Makomu. Prav tako je za menoj tudi prvi »Interclean«, največji mednarodni sejem za strokovnjake čiščenja, ki se odvija vsake dve leti v Amsterdamu.

»Interclean« nudi izčrpen pogled na področje čistil, strojne opreme, toaletne higiene, čistilnih storitev, visokotlačnih in zunanjih čistilnih naprav ter ostalih pripomočkov. Poseben poudarek je na demonstraciji in izobraževanju. Spoznamo lahko veliko različnih čistilnih postopkov in metod. Je inovativna, navdihujoča in neprekosljiva platforma mreženja, saj se na njem predstavlja več kot 800 razstavljavcev, obišče pa ga preko 30.000 obiskovalcev iz celega sveta. »Interclean« je prostor, kjer lahko vsakdo najde, kar išče in ponuja rešitev za vsak izziv.

Interclean sejem

S kolegi iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije - čistilna sekcija in strokovnjaki iz Wetroka.

Trije dnevi na sejmu v Amsterdamu so minili zelo hitro. Videli smo marsikaj novega in zanimivega ter se srečali z dobavitelji, s katerimi že dobro sodelujemo ter spoznali kar nekaj novih,  v katerih smo videli priložnost za začetek skupnih poti. Združili smo prijetno s koristnim, utrdili poslovne odnose s partnerji in navezali nove stike. Našli smo nekaj zanimivih produktov, katere bomo v prihodnje z veseljem vključili v Makomov bogat in raznovrsten asortima.

Navdušil me je širok spekter ponudbe na področju čiščenja in ogromen izbor različnih vrst čistil. Hkrati se mi je porajala zaskrbljujoča misel, koliko kemikalij vnaša človek vsakodnevno v okolje. Ravno zato se mi zdi pomembno, da vsi skupaj ustvarjamo skrben odnos do narave.

Amsterdam Wetrok Makom

Na Wetrokovi stojnici je bilo vse usmerjeno v prihodnost

Na sejmu Interclean vsako leto podelijo nagrade za inovacije. V veliko veselje nam je, da je bil naš dobavitelj Wetrok letos eden izmed nominirancev za nagrado. Z novim robotskim strojem Marvin. Le-ta predstavlja sodelovanje med človekom in strojem. Ne nadomešča negovalcev prostora, temveč jim pomaga. Najprej upravljalec stroja prikaže, kako je potrebno očistiti sobo, Marvin pa ga nato posnema. Najnovejši stroj iz široke palete Wetrokovih strojev je napredna verzija Discomatic Mambe, ki je ravno v Amsterdamu leta 2014 že prejel nagrado za inovacije.

Makomovo poslanstvo je ozaveščati ljudi in ustvarjati višje standarde na področju čiščenja. Našim strankam svetujemo, jih izobražujemo in jim ponujamo kvalitetne produkte, ki jim bodo pomagali pri reševanju izzivov. V zadnjih mesecih sem spoznala, da čiščenje ni tako enostavno, kot marsikdaj mislimo. Tudi čiščenja se je potrebno naučiti, da poteka pravilno in skrbno ter tako nudi najboljše rezultate.

Interclean sejem

Druženje s partnerji iz podjetja Sutter Professional

Z mislijo na »zeleno« čiščenje, mi je še posebej blizu naša linija Mikrobioloških čistil BLU. Prav s temi se je naša ekipa seznanila na »Intercleanu«, leta 2012. Vesela sem, da sem del podjetja, kjer je kvaliteta vrednota in da Makom ni samo prodajno, ampak tudi svetovalno podjetje. Velik poudarek dajemo okolju prijaznim sestavinam, dolgo obstojnim produktom ter dobrim dolgoročnim odnosom s strankami in partnerji.

Tudi v prihodnje se bomo trudili prispevati k ohranjanju in spoštovanju okolja ter našim strankam nudili proizvode, ki sledijo tej normi. Na preži bomo za kvalitetnimi in varnimi proizvodi. »Intercelan 2020«, se vidimo!

Saša Hažič Dražnik

Kako se je imel na sejmu Interclean Amsterdam imel Sašo, pa lahko preberete tukaj.

Oddajte svoj komentar