PREMAZOVANJE TAL - IZKUŠNJE IZ TERENA

2018-08-08 PREMAZOVANJE TAL - IZKUŠNJE IZ TERENA

Poletje je čas, ko otroci uživajo v brezskrbnih počitnicah. Šole so prazne, v vrtcih je manj otrok. Poletje pa je tudi čas, ko se ravno zaradi počitnic lotevamo generalnega čiščenja objektov. V sezono premazovanja tal in odstranjevanja starih premazov smo tako že globoko zakorakali. Za vas sem pripravil povzetek mojih izkušenj iz terena.

Ugotovil sem, da v večini primerov uporabniki izberejo napačne odstranjevalce zaradi napačnega svetovanja ali izbire odstranjevalcev zgolj glede na najnižjo ceno. Dolgoletno odstranjevanje premazov z napačnimi odstranjevalci lahko po nekaj letih povzroči spremembo barve talne obloge. V večini primerov ljudje mislijo, da so tla že stara in da jih bo potrebno zamenjati. Ampak temu ni vedno tako. V takšnih primerih se je potrebno vprašati, ali uporabljamo ustrezne odstranjevalce ali ne? Kaj delamo narobe?

Ob uporabi napačnih odstranjevalcev na talnih oblogah se pojavijo različne lise, katere so pokazatelj, da je bila v delovnem procesu narejena napaka. V praksi sem naletel na premaze, ki niso bili odstranjeni že vsaj 10 let. S primernim odstranjevalcem in časom delovanja le-tega smo jih uspeli odstraniti. Po uporabi kvalitetnega premaza so sicer stara tla zopet zasijala kot nova.

Kako se izognemo napačni izbiri odstranjevalca premazov? Na izbiro primernega odstranjevalca vpliva več lastnosti. Najpomembnejša je vrsta tal. Zelo pomembno je, da vemo, kakšna tla imamo. V Sloveniji so najpogostejša tla iz PVC-ja in linoleja. Super je tudi, da znamo oceniti število predhodno nanesenih premazov. To bo vplivalo na čas delovanja izbranega odstranjevalca. Pravilna izbira odstranjevalcev vam bo prihranila čas odstranjevanja premaza, denar, tla pa bodo zopet izgledala kot nova.

 style=

V primeru, da niste prepričani, kateri odstranjevalec je pravi za vaš objekt, nas kontaktirajte. Kot strokovnjaki in vrhunski poznavalci premazov vam v Makomu ponudimo brezplačno svetovanje pri izbiri odstranjevalcev in premazov za tla, prav tako pa opravimo tudi testiranje.

Premazana tla

Morda vas zanima tudi:

Matic Sevšek

Oddajte svoj komentar