ČIŠČENJE KLIMATSKE NAPRAVE

2021-07-19 ČIŠČENJE KLIMATSKE NAPRAVE

Klimatske naprave prispevajo k občutku oaze in sprostitve v domu, ko so zunaj vroči dnevi. Pred ali po začetku sezone hlajenja pa je potrebno klime dobro očistiti. Zakaj? Sčasoma potrebujejo klimatske naprave več časa, da dosežejo enako raven hlajenja kot na začetku. Hlajenje ali ogrevanje postane s časom manj učinkovito. Čiščenje klimatske naprave je ključni element vzdrževanja, zaradi česar bo vaš sistem dlje časa dobro deloval. Kar pomeni čistejši zrak, manj dragih servisov in vzdrževanj ter nižji račun za energijo.

Poleg dobrega počutja v prostoru poskrbijo redno očiščene klime tudi za svežino v prostoru. Ste že kdaj prišli v prostor, kjer je bila klimatska naprava vklopljena, a je prostoru vladal neprijeten vonj? To je znak, da klimatska naprava ni dobro očiščena. Klimatske naprave so idealno gojišče za razvoj plesni in bakterij, ki vam lahko povzročajo obilico preglavic. Ena izmed pogostih okužb, ki jo povzročajo klimatske naprave, je tudi okužba z bakterijo legionela.

cistilo_za_klime

Legionella pneumophila je bakterija iz družine Legionellaceae. Razmnožuje se v sestavnih delih, kanalih ali napravah, kjer voda teče ali stagnira. Ker ji vlaga odgovarja, se lahko naseli v vodovodne cevi in klimatske naprave, kjer se hitreje razmnoži. Bakterija lahko vstopi v človeško telo z vdihavanjem vodnih kapljic, aerosolov, v katerih je prisoten mikroorganizem, kar povzroči okužbo dihalnih poti.

Da preprečite nastanek legionele in ostalih bakterij v vaši naprvi, je zelo pomembno, da uporabite dezinfekcijsko sredstvo, ki deluje proti vsem bakterijam, ki lahko nastanejo v klimatskih napravah.

Za čiščenje klimatske naprave potrebujete:

-          nekaj časa

-          čistilo za razmaščevanje in dezinfekcijo

-          krpo za prah

-          krpo za mokro čiščenje

-          izvijač 4 v 1

cistilo_za_klimatske_naprave

Postopek čiščenja klimatske naprave:

1. Izključite klimatsko napravo iz elektrike.

2. Odprite klimatsko napravo.

Da odprete klimatsko napravo, boste najverjetneje morali odviti nekaj vijakov.

3. Obrišite prah iz naprave.

Prah je sestavljen iz delcev, ki se nahajajo v vašem domu. Iz kožnih celic, lahko tudi cvetnega prahu. Če ste alergični na cvetni prah je morda bolje, da pri čiščenju klimatske naprave nosite zaščitno masko.

4. Iz klimatske naprave odstranite filter.

Filter očistite in dezinficirajte z razpršilom Multigienic, ki je še posebej primerno, saj deluje tudi proti legioneli. Čistilo za klime pustite delovati 5 minut, da uniči vse bakterije in razmasti filter ter izperite z vodo.

5. V vmesnem času razpršite Multigienic tudi po toplotnem izmenjevalniku in odtočnih kanalih.

Čiščenje klime opravite previdno, da ne poškodujete mehanizma za usmerjanje zraka ali lopute.

6. Čistilo z dezinfekcijskim učinkom pustite delovati 5 min, da uniči vse bakterije in razmasti klimatsko napravo. Nato pobrišite z mokro krpo.

7. Filter vstavimo nazaj v klimatsko napravo.

8. Klimatsko napravo priključimo v elektriko, ko je le-ta očiščena in posušena.

Nato jo vklopimo, da deluje nekaj časa.

9. Uživajte v svežem zraku.

Klime po čiščenju s čistilom Multigienic ni potrebno še razkužiti, saj čistilo deluje tudi kot dezinfekcija.

cistilo_za_klime_multigienic

Prednosti čiščenja klimatske naprave s čistilom z dezinfekcijskim učinkom Multigienic.

1. Enostavnost uporabe.

2. En produkt za čiščenje in razkuževanje. Klime po čiščenju s čistilom Multigienic ni potrebno še dezinficirati, saj čistilo deluje tudi kot dezinfekcija.

3. Prihranek pri času – za čiščenje in dezinficiranje potrebujete zgolj 5 minut. Druga čistila in dezinfekcijska sredstva potrebujejo za delovanje več časa.

4. Prihranek pri stroških.

Redno čiščenje klimatske naprave bo prispevalo k svežemu zraku, preprečevanju širjenja bakterij in izboljšanju kvalitete bivanja. Izberite rešitev, ki je enostavna, učinkovita in prijazna.

Morda vas zanima tudi:

Oddajte svoj komentar